Reissu käyntiin

Tuhruinen perjantaiaamu ei ehtinyt vielä valjeta, kun seurueemme suuntasi Helsinki-Vantaan lentokentälle odottamaan aamuseiskalta starttaavaa lentoa. Alle vetäistyt neljän tunnin yöunet loivat hyvän pohjan tulevalle 27 tunnille.

Lento Amsterdamiin sujui kummemmitta kommelluksitta. Schipholin lentokentällä neljä tuntia roikuttuamme pääsimme viimein hieman suurempaan koneeseen ja kohti Chicagoa. Boeing 747:n notkuvat siivet saivat jopa perämies Sukasen otsan hikoamaan, mutta lentokorkeuteen päästyään oli konevanhuksen kyyti mukavan leppoisaa.

Chicagon lentokentällä vastaanottomuodollisuudet menivät kerrankin joutuisasti kentälle asennettujen uusien passinlukulaitteiden myötä. Lentokentän pihasta nappasimme pari taksia, joilla hurruuttelimme keskustan liepeillä sijaitsevaan majoitukseemme Field House Jonesiin (312 W Chestnut St.). Hintaa kyydille kertyi n. 50€/taksi.

Field House Jones on hipsterhenkinen loft-mesta. Sisustuksessa on käytetty vanhoja urheiluvälineitä ja muuta vastaavaa retroa rekvisiittaa. Huonessa odotti kolme parivuoteellista kerrossänkyä, joihin olisi tiukan paikan tullen majoittanut 12 ihmistäkin.

Heti huoneeseen päästyämme teimme päätöksen, että lähdemme vielä illalla katsomaan NHL-peliä, vaikka kello vetelikin tässä vaiheessa jo iltayhtätoista Suomen aikaa. Nopeiden ehostelujen jälkeen otimme Uberit alle ja suuntasimme Billy Goat Tavern & Grill -sporttiburgerpaikkaan United Centerin nurkille. Chicago Blackhawks kohtasi Columbus Bluejacketsin, joten sporttibaari oli kohtuu täynnä Blackhawks-faneja. Maittavien bursien ja muutaman suuntaa-antavan jälkeen kävelimme hallille pyörimään fanikauppaan ja hallin ylähyllylle seisomakatsomoon odottamaan pelin alkua. Seisomakatsomosta on hyvät näkymät kentälle ja hyvänä lisänä ruoka-/juomapiste 3 metrin päässä, joten n.40€:n lipulle sai ihan kohtalaisesti vastinetta, jos vertaa siihen, että istumapaikka metriä edempänä olisi maksanut noin kolminkertaisesti.

Väsymys alkoi ottaa valtaa ensimmäisen erän jälkeen, ja puolet porukasta palasikin hotellille toisella erätauolla. Taimila ja Tapiot sinnittelivät lähes kolmannen erän loppuun asti, mutta hekin karkasivat hieman ennen varsinaisen peliajan loppua etsimään kyytiä hotellille. Peli venyi jatkoajalle ja voittoon lopulta oli kairannut Chicago, vaikka Columbus olisi pelitapahtumiin nähden ansainnutkin voiton. Unille päästiin Suomen aikaa seitsemältä aamulla.

Vaikka kovasti väsyttikin niin unta ei 5-6 tuntia pidempään riittänyt. Sukanen ja Tommi nousivatkin jo puoli neljän maissa aamulla (paikallista aikaa) ihmettelemään aamuyön menoa.

One Reply to “Reissu käyntiin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *