Grand Canyonilla ja Hoover Damilla

Aamuherätys oli aikainen ja seiskan jälkeen hyppäsimme Dodge Grand Caravaniimme ja suuntasimme länteen. Matka sujui leppoisasti Sukasen kantaessa vastuun ohjastamisesta. Ostimme liput kanjonille matkan varrelta löytyneeltä huoltoasemalta (51$/kpl), koska säästimme kuulemma 4$ lipulta, kun emme jättäneet lipunostoa portille.

Grand Canyon Westin katselupaikat sijaitsevat kiemuraisen tien päässä lentokentän vieressä. Koska olimme ajoissa liikkeellä, ei paikassa ollut vielä ruuhkaa. Auto jätettiin parkkipaikalle, jonka jälkeen käveltiin pääsylippua vilauttaen bussiin joka kiertää kolme eri paikkaa. Ensimmäinen pysähdys oli jonkinlainen wannabe intiaanikylä, joka sai Visulahden vahakabinetinkin näyttämään kutsuvalta. Jätimme tämän pysähdyksen väliin ja jatkoimme suoraan ensimmäiselle katselupaikalle, jonka nimi oli Eagle point. Nimi tulee kalliossa olevasta kotkamuodostelmasta. Tältä paikalta sai jonkinmoisen käsityksen kanjonista, mutta toinen pysähdyspaikka Guano point oli todella hieno. Kuviin on turha koittaa vangita miltä Grand Canyon todella näyttää, joten kannattaa poiketa itse toteamassa. Kun olimme taivastelleet tarpeeksi palasimme autolle ja lähdimme ajamaan takaisin Vegasiin.

Grand Canyonin lähistöllä sijaitsevat kylät ovat suomalaisella mittapuulla todella köyhän oloisia hökkelikyliä. Porukka asuu vanerista kyhätyissä mökeissä ja hieman isommissa asuntovaunuissa. Pysähdyimme yhteen kylään hotdogeille Hot Diggety Dog nimiseen paikkaan. Paikkaa pitävä rouva väänsi maukkaat hodarit, jotka nautimme myymälän terassilla. Pysähdyimme vielä n.30 mailia ennen Vegasia legendaarisella Hoover Damilla. Paikka oli muuttunut aika paljon 10-vuoden takaisesta, koska moottoritie oikaisee nykyään korkeaa siltaa pitkin padon ohi. Padosta oli tullut myös enemmän turistikohde parkkipaikkoinen ja oheispalveluineen.

Kiersimme hotellille Las Vegas Stripin kautta, jonka jälkeen syöksyimme altaalle aurinkoon. Pelasimme hotellin kentällä koripallossa uusinta ottelun, tällä kertaa 3 vs 3 ja kelluttelimme kuuma-altaassa.

Illalla jakauduimme kahteen ryhmään ja ajelimme Ubereilla NewYork NewYork -kasinolle. Toinen ryhmä söi perinteisesti mereneläviä Bubba Gump Shrimpissä ja toinen jenkkityyliin Broadway Burger Bar & Grillissä. Kävelimme näissä ryhmissä, eri paikoissa pysähdellen, koko n. 5km matkan takaisin hotellille ja jo puolilta öin koko porukka oli taas unilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *